Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Η απάντηση της Ε.Ο.Π. στην επιστολή των Δέκα

Άμεση αντίδραση της Ε.Ο.Π. στην επιστολή που κατέθεσε ο Π.Γ.Σ.Λάρισας, θέτει τις απόψεις της, με τον δικό της τρόπο.  Παρακάτω διαβάστε τι αναφέρει:

Αρ. πρωτ.: 2316                                                                              Μαρούσι, 29/10/2013

Προς Π.Γ.Σ. Λάρισας

Σε απάντηση της από 28/10/2013 συκοφαντικής, δυσφημιστικής, προσβλητικής, αναληθούς και επικίνδυνης για τα συμφέροντα της Ε.Ο.Π. επιστολής του σωματείου σας, την οποία φέρεται να συναποδέχονται επιπλέον τα εννέα σωματεία που αναφέρονται προς το τέλος της, σας αναφέρουμε τα εξής:

Ο σκοπός της Ε.Ο.Π. σύμφωνα με το Καταστατικό της και τον Αθλητικό Νόμο είναι η οργάνωση, διάδοση και ανάπτυξη των αθλημάτων της ποδηλασίας σε όλη τη χώρα και όχι η προώθηση αποκλειστικά και μόνο των «βαθμολογικά πρώτων» σωματείων, τα οποία προσδιορίζετε στην επιστολή σας ως «υγιείς φορείς του αθλήματος». Αυτές οι διχαστικές διακρίσεις σε «βαθμολογικά πρώτα» σωματεία με δικαίωμα ψήφου και «βαθμολογικά δεύτερα» σωματεία με δικαίωμα ψήφου, μολονότι όλα αυτά τα σωματεία υπηρετούν το δημόσιο σκοπό της Ομοσπονδίας, το καθένα στο μέτρο που δύναται, δεν προσιδιάζουν σε ένα νομικό πρόσωπο που λειτουργεί δημοκρατικά και ενδιαφέρεται για την πολύπλευρη ανάπτυξη του αθλήματος με ανάδειξη νέων αθλητών.

Οι κατηγορίες για «πλασματικό και μίζερο προϋπολογισμό», τη στιγμή που οι επιχορηγήσεις σε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες έχουν μειωθεί σε τεράστιο ποσοστό, στις περισσότερες μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι στην Ε.Ο.Π., για «τέλμα» του αθλήματος της ποδηλασίας, τη στιγμή που παρά τις δραματικές μειώσεις στις επιχορηγήσεις η χώρα μας εξακολουθεί να διακρίνεται διεθνώς στο άθλημα της ποδηλασίας, και για «άλλη μία χρονιά που πάει χαμένη» τη στιγμή που η Ομοσπονδία λειτουργεί με σταδιακά ανοδική πορεία ως προς τη διαχείριση των οικονομικών της, ως προς τη διάδοση του ποδηλάτου ως μέσου άθλησης, μετακίνησης και προστασίας του περιβάλλοντος, ως προς τη διοργάνωση όσο το δυνατόν περισσότερων αγώνων ποδηλασίας, είναι απόλυτα αναληθείς, δυσφημιστικοί και προσβλητικοί και για την Ε.Ο.Π. και για τα περισσότερα από τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ο.Π. και για το άθλημα της ποδηλασίας και για το λόγο αυτό σας καλούμε να τις ανακαλέσετε άμεσα.

Απορούμε πώς γίνεται να παρουσιάζεστε ως αυτόκλητοι σωτήρες του αθλήματος, όταν το τελευταίο χρονικό διάστημα τόσο εσείς όσο και άλλοι διοικητικοί παράγοντες που υπερασπίζεστε λειτουργείτε επανειλημμένα, αποδεδειγμένα και προκλητικά σε βάρος των συμφερόντων της Ε.Ο.Π., είτε παίρνοντας τηλέφωνα σε αντιδίκους της Ε.Ο.Π. είτε δίνοντας συνεντεύξεις στον Τύπο για να ομολογήσετε (!) δήθεν οφειλές της Ε.Ο.Π. που η Ε.Ο.Π. αμφισβητεί. Σας έχουν ενημερώσει άραγε ότι αν αυτές τις «ομολογίες οφειλών» προέρχονταν από το Δ.Σ. της Ε.Ο.Π. και δη τον Πρόεδρο του Δ.Σ., ο εκάστοτε συμβαλλόμενος με την Ε.Ο.Π. θα μπορούσε να εκδώσει διαταγή πληρωμής και να προβεί σε κατάσχεση τεράστιων ποσών από τις επιχορηγήσεις της Γ.Γ.Α. προς την Ε.Ο.Π.;;;

Απορούμε πώς γίνεται να λησμονείτε ότι ένα τεράστιο ποσό από τις επιχορηγήσεις της Γ.Γ.Α. προς την Ε.Ο.Π., ανερχόμενο περίπου σε 215.000 ευρώ, αντί να διατεθεί για την εξόφληση πολλών από τις οφειλές της Ε.Ο.Π., αναγκαστικά παρακρατήθηκε από τη Δ.Ο.Υ. Αμαρουσίου για την αποπληρωμή των προστίμων που επέβαλε αυτή στην Ε.Ο.Π., επειδή κάποιοι από τους διοικητικούς παράγοντες που υπερασπίζεστε επικαλέστηκαν άγνοια νόμου και παραλείψεις από αμέλεια. Σας υπενθυμίζουμε μάλιστα ότι η Ε.Ο.Π. υποχρεούται να καταβάλει περίπου 9.500 ευρώ το μήνα μέχρι το 2015 για την εξόφληση του προστίμου αυτού.

Απορούμε επίσης ποια είναι τα φαινόμενα της δήθεν έλλειψης «δίκαιης και ισότιμης αντιμετώπισης όλων των σωματείων», την αποκατάσταση της οποίας αναφέρετε στην επιστολή σας ότι διεκδικείτε. Ως προς τη μηνιαία έκδοση της ατομικής και σωματειακής βαθμολογίας, σας καλούμε να αναλογιστείτε ότι πολλές φορές τα ερασιτεχνικά σωματεία που διοργανώνουν διασυλλογικούς αγώνες, αδυνατούν να ανταποκριθούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στις ανάγκες της ταχείας αποστολής των αποτελεσμάτων και της βαθμολογίας και σας παραπέμπουμε μάλιστα ενδεικτικά στο παράδειγμα του φερόμενου ως αποδεχόμενου την επιστολή σας σωματείου «Α.Ο. Θησέας», το οποίο έχει καθυστερήσει για πολλούς μήνες την αποστολή των σχετικών στοιχείων στην Ε.Ο.Π.

Ως προς τις αναληθέστατες, προσβλητικές, συκοφαντικές και δυσφημιστικές αναφορές σας σε «γνωστά φαινόμενα αλλοίωσης της σύνθεσης του εκλογικού σώματος» και σε «ύπαρξη σωματείων σφραγίδων που κατάφεραν να διαμορφώσουν κατ’ επανάληψη ακόμη και την κεντρική πολιτική του αθλήματος» σας καλούμε να τις ανακαλέσετε άμεσα, αλλιώς σας δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμο μέσο εναντίον σας. Για ποιο λόγο άραγε δεν καταφύγατε εντός του 6μήνου από τις εκλογές του 2008 ή του 2012 σε άσκηση αγωγής ακύρωσης της σχετικής απόφασης της Γ.Σ. της Ε.Ο.Π. περί εκλογής του νέου Δ.Σ. παρά μόνο έρχεστε εκ των υστέρων και πετάτε μάταια λάσπη, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι κάτι θα μείνει…; Ποια είναι άραγε αυτά τα υποτιθέμενα σωματεία-σφραγίδες και γιατί δεν τα κατονομάζετε;

Σας υπενθυμίζουμε ότι ήδη οι προϋποθέσεις του Καταστατικού της Ε.Ο.Π. για το δικαίωμα ψήφου είναι αυστηρότερες από τις προβλεπόμενες στα άρθρα 24 παρ. 7 και 14 παρ. 3 εδ. α΄ του Αθλητικού Νόμου, όπως επιτρέπεται άλλωστε με βάση τις διατάξεις των άρθρων 24 παρ. 7 και 14 παρ. 3 εδ. γ΄ του Αθλητικού Νόμου. Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι τις προϋποθέσεις αυτές για την απόκτηση του δικαιώματος ψήφου υπερψήφισαν τα 8 από τα 10 συνολικά φερόμενα ως αποδεχόμενα την επιστολή σας σωματεία-μέλη της Ε.Ο.Π. (με εξαίρεση τα σωματεία «Π.Ο. Ροδήλιος Ρόδου» και «Α.Σ. Άκρατος Βόλου) κατά τη Γ.Σ. της Ε.Ο.Π. στις 30/10/1999.
Ως προς την επίσης αναληθέστατη, προσβλητική, συκοφαντική και δυσφημιστική αναφορά για «ατέρμονη παράγωγή αγωγών και μηνύσεων εκ μέρους της Διοίκησης κατά αθλητών, προπονητών, παραγόντων, προμηθευτών κλπ», σας καλούμε και πάλι να ανακαλέσετε τη σχετική δήλωσή σας. Όπως γνωρίζετε, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε δυστυχώς (για αυτό φτάσαμε στο σημείο να συνεχίζονται επιστολές αυτού του ύφους, όπως η δική σας) καμία αγωγή και καμία μήνυση εκ μέρους του Δ.Σ. κατά των αθλητών που παραβίασαν επανειλημμένα και με προκλητικότητα τις αποφάσεις του Δ.Σ., κατά των προπονητών που εξύβρισαν επανειλημμένα και με προκλητικότητα όλο το 15μελές Δ.Σ. της Ε.Ο.Π. ή και προσωπικά ορισμένα μέλη του Δ.Σ. και κατά των παραγόντων που προτίμησαν να ασκήσουν την αντιπολίτευσή τους δυσφημώντας την Ε.Ο.Π. και εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των αντιδίκων της Ε.Ο.Π. με διάφορα τηλεφωνήματα και συνεντεύξεις τους.

Ως προς την οργανωτική αναβάθμιση όλων των διοργανώσεων της Ε.Ο.Π., σας υπενθυμίζουμε ότι η διοίκηση Τερζή όχι μόνο αναβάθμισε από το 2009 όλες τις διοργανώσεις της Ε.Ο.Π. και επανέφερε το Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος, σημαντικότατο θεσμό προώθησης και διάδοσης του αθλήματος της ποδηλασίας και του αθλητικού τουρισμού, αλλά βρίσκεται ούτως ή άλλως σε μια συνεχή διαδικασία ελέγχου της προόδου που γίνεται και διενέργειας όλων των αλλαγών που χρειάζονται για την περαιτέρω αναβάθμιση των διοργανώσεων, μακριά όμως από τα διχαστικά προβλήματα που συνεχίζουν να δημιουργούν πολλοί από τους διοικητικούς παράγοντες που υπερασπίζεστε.

Η Τεχνική Επιτροπή της Ε.Ο.Π., την οποία έχετε στοχοποιήσει επανειλημμένα, απαρτίζεται, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, από διεθνείς κριτές, καταρτισμένους ανθρώπους με ικανότητα, εμπειρία δεκαετιών και διεθνείς παραστάσεις και ως εκ τούτου όλοι οι ισχυρισμοί σας για «προσωπικές εμπάθειες και μικροψυχίες» είναι καταφανώς αναληθέστατοι. Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι επί της διοίκησης Τερζή δεν έχει υπάρξει ποτέ καμία παρέμβαση στη σύνθεση των αθλητών των Εθνικών Ομάδων Ποδηλασίας, ενώ πρόσφατα υπήρξε και η πρώτη απόφαση περί πειθαρχικής τιμωρίας αθλητή που αυτόκλητα και παράνομα συμμετείχε δήθεν σαν αθλητής της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας, επικαλούμενος μάλιστα αναληθώς το λόγο του Προέδρου της Ε.Ο.Π. Μάλλον λησμονείτε ότι οι διοικητικοί παράγοντες που υπερασπίζεστε ήταν αυτοί που παρενέβαιναν ανεπιτυχώς και συνεχίζουν να παρεμβαίνουν ανεπιτυχώς με επιστολές, τηλεφωνήματα και υποδείξεις με σκοπό να συμπεριληφθούν αθλητές των σωματείων τους ή και συγγενείς τους στις αποστολές των Εθνικών Ομάδων Ποδηλασίας.

Η αίτησή σας για εναρμόνιση του Καταστατικού μας με τον Αθλητικό Νόμο είναι παντελώς ανεπίδεκτη εκτίμησης στην αοριστία της διατύπωσής της, ενώ η σχετική πρόταση για μείωση του αριθμού των μελών του Δ.Σ. από 15 σε 9 είναι τουλάχιστον άτοπη, αν αναλογιστείτε ότι η Ε.Ο.Π. έχει περισσότερα από 100 σωματεία-μέλη και ότι σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 1 του Αθλητικού Νόμου στην περίπτωση αυτή η Ε.Ο.Π. δύναται να έχει από έντεκα έως δεκαπέντε μέλη Δ.Σ., χωρίς να μπορεί να αλλάξει ο αριθμός αυτός μέχρι τις επόμενες αρχαιρεσίες που προγραμματίζεται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2016.

Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια η οικονομική κατάσταση της Ε.Ο.Π. είναι πιο διαφανής από ποτέ, όπως άλλωστε έχουν ομολογήσει και διοικητικοί παράγοντες που υπερασπίζεστε με δηλώσεις του που έχουν καταχωρηθεί σε πρακτικά του Δ.Σ. της Ε.Ο.Π., και ότι το μεγαλύτερο κονδύλιο του Προϋπολογισμού της Ε.Ο.Π. αντιστοιχεί πάντοτε τα τελευταία χρόνια στις δαπάνες Εθνικών Ομάδων και δαπάνες διεξαγωγής πρωταθλημάτων. Οι οικονομικές αποφάσεις που λαμβάνονται από το Δ.Σ. της Ε.Ο.Π. λαμβάνονται δημοκρατικά με την πλειοψηφία της βούλησης των μελών του Δ.Σ. που νομίμως εξέλεξε η πλειοψηφία των σωματείων-μελών της Ε.Ο.Π., χωρίς να έχετε προσβάλει εσείς ή κάποιο άλλο σωματείο τις σχετικές αποφάσεις της Γ.Σ. της Ε.Ο.Π. περί εκλογής του νέου Δ.Σ. στις εκλογές του 2008 ή του 2012. Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, η Ε.Ο.Π. τα τελευταία χρόνια κλείνει όλα τα οικονομικά έτη τη χρήση της θετικά και με πλεόνασμα.

Ως προς τις αναληθέστατες, προσβλητικές, συκοφαντικές και δυσφημιστικές αναφορές σας σε στελέχωση των Ενώσεων και των Τοπικών Επιτροπών με «άγνωστους αλεξιπτωτιστές που εξυπηρετούν συμφέροντα και μικροπολιτικές επιδιώξεις», σας καλούμε να μας προσδιορίσετε και να κατονομάσετε συγκεκριμένα ποιοι είναι αυτοί οι «άγνωστοι αλεξιπτωτιστές». Αν πάντως αναφέρεστε στο φαινόμενο της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης, η οποία από τις αρχαιρεσίες του 2012 μέχρι και σήμερα, δεν έχει αποστείλει σε εμάς ως προϊσταμένη αρχή τα σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα της νέας διοίκησής της που έχουμε ζητήσει, σας ενημερώνουμε ότι είμαστε ήδη σε πορεία αποκατάστασης του συγκεκριμένου προβλήματος.
Σας ενημερώνουμε ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε πλέον επιστολές τέτοιου ύφους με συκοφαντικό, δυσφημιστικό και προσβλητικό περιεχόμενο, οι οποίες έχουν ως σκοπό να παραπλανήσουν τα σωματεία για ανύπαρκτα στην πραγματικότητα ζητήματα και οι οποίες τελικά καταλήγουν να λειτουργούν σε βάρος της Ομοσπονδίας και του ίδιου του αθλήματος. Οφείλετε να αντιληφθείτε ότι η ειλικρινής αντιπολίτευση, την οποία επιθυμείτε να ασκήσετε, δεν γίνεται με αναληθείς και κακόπιστες επιστολές με αναγνωρίσεις ανύπαρκτων οφειλών της Ε.Ο.Π. σε βάρος των συμφερόντων της Ομοσπονδίας, αλλά με ουσιαστικές και συγκεκριμένες προτάσεις για την αναβάθμιση του αθλήματος.

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΕΡΖΗΣ                                                                 ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΛΙΑΤΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου