Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Αντιδρά και ο Αθλητικός Όμιλος Θησέας, χαρακτηρίζοντας προσβλητική την στάση της ΕΟΠ

Αρ. Πρωτοκόλλου 1339                                                                      Ζωγράφου 30/10/2013

ΠΡΟΣ:  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ:  Διευκρίνιση σε απάντηση ατυχούς και προσβλητικής προς τον όμιλό μας αναφοράς σε απολογητική αλληλογραφία της Ε.Ο.Π.

Κύριε Πρόεδρε,

Με έκπληξη διαβάσαμε κοινοποιημένη προς εμάς επιστολή σας, με αποδέκτη τον Ποδηλατικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας, την οποία είχατε την ατυχή σκέψη να την κοινοποιήσετε και στο σύνολο των ποδηλατικών σωματείων, και μας αναφέρατε ως «το κακό παράδειγμα» στην σχετική σας αναφορά περί στατιστικής.

Κύριε Πρόεδρε, μήπως δεν γνωρίζετε ότι είμαστε σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με πόρους που μετά βίας επαρκούν για την συντήρηση των αθλητών μας, την συμμετοχή στο 90% των αγώνων εντός Ελλάδος, αλλά και την διοργάνωση αρκετών αγωνιστικών εκδηλώσεων (την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχουμε κάνει ήδη 6 αγώνες, και έχουμε προκηρύξει άλλους δύο) την στιγμή που σωματεία που εσείς ο ίδιος ισχυρίζεστε ότι εκπροσωπείτε, δεν τα έχουμε δει ποτέ όχι μόνο να διοργανώνουν άλλα ούτε καν να συμμετάσχουν, όχι μόνο στους αγώνες μας, αλλά ούτε και σε κανένα τοπικό πρωτάθλημα της περιφέρειας που ανήκουν.  Οι πόροι μας δεν επαρκούν για έμμισθη γραμματεία του ομίλου, ως εκ τούτου η γραφειοκρατική διεκπεραίωση αλληλογραφίας «παραδοσιακού χαρακτήρα» όπως είναι η αποστολή χειρόγραφων φύλλων αγώνα είναι δαπανηρή και ιδιαίτερα χρονοβόρα για τους άμισθους ερασιτέχνες φίλους – μέλη του Ομίλου μας.

Παρόλα αυτά, εφόσον η Ε.Ο.Π. είχε καθιερώσει μια τακτική ενημέρωση στατιστικής, ως όφειλε, θα υπήρχε ακόμα μεγαλύτερη ηθική υποχρέωση από πλευράς μας, να συντομέψουμε τις διαδικασίες διεκπεραίωσης και αποστολής της σχετικής με διοργάνωση αγώνων αλληλογραφίας.  Παρόλα αυτά οι αγώνες που διοργανώνουμε είναι από τους καλύτερους οργανωτικά πράγμα που αναγνωρίσατε και σεις οι ίδιοι, ζητώντας από εμάς να ενταχθεί ως κύπελλο Ελλάδος στην ποδηλασία δρόμου, ο ιδιαίτερα πετυχημένος αγώνας «Ομφάλιος».  Παλαιότερα δε, και όταν οι οικονομικές συνθήκες ήταν καλύτερες των σημερινών, ο Όμιλός μας διοργάνωνε αγώνες ενταγμένους στο καλεντάρι της UCI, με το ανάλογο κόστος, που όχι μόνο προέβαλλαν την Ελληνική ποδηλασία στο εξωτερικό, αλλά έδωσαν και βαθμούς πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες, στους Έλληνες αθλητές.

Η φθηνή και εύκολη δικαιολογία ότι ο «Α.Ο. Θησέας» έχει καθυστερήσει για πολλούς μήνες την αποστολή των σχετικών στοιχείων στην Ε.Ο.Π. καταρρίπτεται εξίσου εύκολα διότι ουδέποτε μας ενημερώνετε κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, ποιοι και πόσοι αγώνες έχουν προσμετρηθεί στην μερική βαθμολογία που ανακοινώνετε και δυστυχώς μόνο για σωματεία, και προφανώς εξυπηρετεί κάθε άλλο σκοπό παρά την ενημέρωση των ενδιαφερομένων.  Σε περίπτωση που θα το πράττετε από δω και στο εξής (σας προσκαλούμε να το κάνετε) θα μπορούσατε να αναφέρετε ότι ο τάδε και ο δείνα οργανωτής δεν έχει προσκομίσει εγκαίρως τα σχετικά στοιχεία, και να προχωρείτε ακόμα και σε ανάλογες κυρώσεις, αν νομίζετε ότι έτσι προάγετε το άθλημα και ενθαρρύνετε τους ιδιώτες να συμμετέχουν οικονομικά στην διάδοση του αθλήματος, μέσω της διοργάνωσης των αγώνων υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Π.

Σας προσκαλούμε λοιπόν, αντί να περιμένετε πότε και αν κλπ. κλπ. να περάσετε στον έλεγχο της ποιότητας των αγώνων για τους οποίους δίνετε άδεια διεξαγωγής και πριμοδότηση με βαθμούς, πράγμα που τον τελευταίο καιρό έχει εκλείψει, να επαναφέρετε τον θεσμό των παρατηρητών και να δώσετε κίνητρα επιβράβευσης στις καλές και πετυχημένες διοργανώσεις.  Είναι πια δεκάδες οι αγώνες ποδηλασίας, με ποιότητα κάτω του μετρίου, με κριτές χωρίς πιστοποίηση αλλά και χωρίς ανάλογη εμπειρία, με κανονισμούς που προκύπτουν από την διάθεση του κάθε οργανωτή, που κάθε άλλο παρά προάγουν την ποδηλασία και με τον τρόπο τους αλλοιώνουν μάλιστα και την εικόνα της βαθμολογίας που έχετε θεσπίσει.

Τελειώνοντας να υπενθυμίσουμε και την προσφιλή τακτική της Ε.Ο.Π. να καθυστερεί επί μήνες την απάντηση σε θέματα και αιτήματα που αφορούν σωματεία ή να μην απαντά και καθόλου.  Εμείς τον τελευταίο χρόνο έχουμε τουλάχιστον τρεις επιστολές μας προς την Ε.Ο.Π. α ν α π ά ν τ η τ ε ς με την πιο παλιά να χρονολογείται από 14/10/2012 και παραμένει ακόμα χωρίς απάντηση.

Ευχαριστούμε τα σωματεία και τους αθλητές που αναγνωρίζουν το έργο μας και την ποιότητα των αγώνων μας και μας τιμούν κάθε φορά με την συμμετοχή τους, αναγνωρίζοντας την προσπάθειά μας, αλλά υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μας δίνετε το ερέθισμα να συνεχίσουμε.  Ως πρώτη ένδειξη διαμαρτυρίας, δεν θα συμμετέχουμε στην σημερινή Γενική Συνέλευση των σωματείων της Ε.Ο.Π, ενώ θα σκεφτούμε σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια, που θα επιφέρει την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που μας προξενήσατε.

Με κάθε τιμή,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                                                            



     ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΩΛΟΥ                                             ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου