Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Και νέα κρούσματα παραποίησης αποτελεσμάτων. Τι καταγγέλουν τα μέλη της "Ποδηλασία Ξανά"

                                                                                        Αθήνα 26.01.2015

Προς:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας
Κύριε Πρόεδρε,
Μετά από τυχαία περιήγηση στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδηλασίας, με έκπληξη διαπιστώσαμε ασυμφωνία των αποτελεσμάτων που εμφανίζονται στην εγχώρια στατιστική κατάταξη, με αυτά που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της UCI.
Συγκεκριμένα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα BMX 2014 που διεξήχθη στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 06/07/2014, εμφανίζονται ως επίσημα αποτελέσματα των προκριματικών αγώνων τα ακόλουθα:

Όπως προκύπτει από το ένθετο φύλλο αγώνος, δηλώθηκαν να συμμετάσχουν τρεις ( 3 ) Γυναίκες, εκ των οποίων, το νο.49 (Παπαδαντωνάκη Ειρήνη) ήταν Κορασίδα και αγωνίστηκε μη νόμιμα λόγω πλημμελούς ελέγχου της Αγωνοδίκου Επιτροπής, γεγονός που προφανώς  ανακαλύφθηκε από την  στατιστική υπηρεσία της ΕΟΠ κατά τον καθιερωμένο έλεγχο καταχώρισης των φύλλων αγώνων. Από τις δυο άλλες αθλήτριες,  το νο.70 (Μιχαλογιαννάκη Μαρία) παρόλο που έχει κατάταξη (27) δεν έχει χρόνο, και αντ’ αυτού έχει τον χαρακτηρισμό DNS, που σημαίνει δεν εκκίνησε.
Ως εκ τούτου στον αγώνα συμμετείχε μια και μοναδική Γυναίκα το νο.43 (Μαυράκη Ειρήνη), η οποία συμμετείχε στον προκριματικό γύρο της ατομικής χρονομέτρησης, κατέλαβε την 20η θέση και ως εκ τούτου δεν κατάφερε να προκριθεί στον επόμενο γύρο του αγώνα.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ (1.4.018), και εφόσον δεν συμπλήρωσε η κατηγορία Γυναικών τον απαιτούμενο αριθμό συμμετεχουσών (8), δεν έπρεπε να λάβει εκκίνηση καμία αθλήτρια, μιας και δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς ή την προκύρυξη των αγώνων, συγχώνευση κατηγοριών Ανδρών-Γυναικών.  Παρόλα αυτά, επετράπη η συμμετοχή στο νο.43, με τα ως άνω αναφερόμενα αποτελέσματα.
   Η μεγάλη έκπληξη όμως, δεν είναι η συμμετοχή της Γυναίκας αθλήτριας στην κατηγορία Ανδρών, αλλά η αποστολή στην UCI διαφορετικών αποτελεσμάτων από τα πραγματικά, με εμφανή πρόθεση από πλευράς του αποστολέα των αποτελεσμάτων (δηλ.της ΕΟΠ) να ευνοήσει την αθλήτρια με το Νο.43 Μαυράκη Ειρήνη, που εντελώς συμπτωματικά ανήκει στο σωματείο Π.Α.Ο “Φοίνικας” του οποίου πρόεδρος είναι ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, κ. Λιατσής. Έτσι η εν λόγω αθλήτρια ανεδείχθη Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο αγώνισμα του ΒΜΧ, τρέχοντας... μόνη της. Μάλιστα ο υπεύθυνος συντάκτης – αποστολέας των αναληθών αποτελεσμάτων, δεν δίστασε να αποστείλει ως συμμετέχουσα αλλά και ως καταταγείσα στην δεύτερη θέση, την αθλήτρια με το νο.70 Μαρία Μιχαλογιαννάκη, αθλήτρια του σωματείου “Minoan Camp”, η οποία στα επίσημα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η ίδια η Ε.Ο.Π. εντός της επικράτειας,  εμφανίζεται ως αθλήτρια που «Δεν εκκίνησε» (DNS).
Κάτι ανάλογο συνέβη και στην κατηγορία των Εφήβων, όπου συμμετείχαν κατά παρέκκλιση των κανονισμών και  2 έφηβοι σε κοινή κατάταξη με τους Άνδρες. Τα επίσημα στοιχεία της ΕΟΠ λοιπόν, αναφέρουν τον αθλητή Μιχαήλ Ζαιμάκη (Minoan Camp) ως 9ο στους προκριματικούς και 9ο  στους τελικούς, ενώ τον αθλητή Τσιλίκογλου (ΠΑΟ Φοίνικας) ως 11ο στους Τελικούς. Παρόλα αυτά η κατάταξή τους στην UCI είναι 1ος και 2ος Πανελληνιονίκης!!!
Επιπρόσθετα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατάβασης (12-10-2014) που πραγματοποιήθηκε στην Βασιλίτσα, συμμετέχοντας με τον ίδιο ως ανωτέρω αναφερόμενο τρόπο, σε κοινή κατάταξη με τους Άνδρες, οι  αθλήτριες κατηγορίας Γυναικών, Ειρήνη Μαυράκη και Ανθούλα Ζησιμοπούλου του ΠΑΟ “Φοίνικας” (τι  διαβολική σύμπτωση αλήθεια), καταλαμβάνουν την 16η και 20η θέση αντίστοιχα και εμφανίζονται και πάλι στην κατάταξη της UCI ως Πρωταθλήτρια και  Δευτεραθλήτρια Ελλάδος αντίστοιχα.
Τα  αποτελέσματα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κατάβασης :                  

Αντιλαμβάνεσθε συνεπώς ότι μιλάμε για μια σειρά ενεργειών αλλοίωσης και παραποίησης αποτελεσμάτων καθώς και εξαπάτησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας από την Ελληνική Ομοσπονδία, με σκοπό την συγκομιδή βαθμών και την δυνατότητα συμμετοχής συγκεκριμένων αθλητών-τριών σε Διεθνείς Διοργανώσεις της UCI, χωρίς στην ουσία να έχουν τις απαιτούμενες επιδόσεις γι' αυτό.
Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη όλα τα παραπάνω, τα οποία αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, ζητούμε σύμφωνα και με το  άρθρο 14 του Καταστατικού της ΕΟΠ, στο ήδη ορισθέν έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 30.01.2015,να συμπεριληφθεί  ως θέμα ημερήσιας διάταξης, μαζί με το ήδη υπάρχον, το θέμα: “Διερεύνηση υπόθεσης παραποίησης αποτελεσμάτων UCI”.
Με  τιμή
Τα Μέλη του Δ.Σ
Σάββας Τσοπούρογλου
Κάτια Δάκου
Ιωάννης Κοπανάκης
Αλέξανδρος Πόγκας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου