Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Νέο άρθρο της εφημερίδας "Ελευθερίας", ξεσκεπάζει το υπέρογκο χρέος της Ε.Ο.Π.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Σ. ΤΣΟΠΟΥΡΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ «Ε»

«Τρύπα» ενός εκατομμυρίου ευρώ

*«ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ» Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΞΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΚΑ *«ΤΙ ΕΛΕΓΧΟ ΕΚΑΝΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ;»









Του Κ. Γκιάστα

Μια μεγάλη... τρύπα στα οικονομικά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας έχει εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα και όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα κλείσει. Είναι χαρακτηριστικό πως πλέον η διοίκηση του ΟΑΚΑ βρίσκεται σε μεγάλη κόντρα με την Ομοσπονδία και ο πρόεδρος των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, Πέτρος Γαλακτόπουλος τόνισε πως το χρέος της Ομοσπονδίας έχει ξεπεράσει τις 780.000 ευρώ, την ώρα που το αντίστοιχο ποσό ανερχόταν στις 250.000 το 2008. Η διοίκηση του ΟΑΚΑ έχει ζητήσει την αποχώρηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας από τα γραφεία που νοικιάζει εξαιτίας των οφειλών της τελευταίας που ξεκίνησαν από το 2008.
Η Λάρισα έχει εκπρόσωπο στο ΔΣ της Ομοσπονδίας και αυτός δεν είναι άλλος από τον κ. Σάββα Τσοπούρογλου που είναι και πρόεδρος του Ποδηλατικού ΓΣ Λάρισας. Επικοινωνήσαμε μαζί του ζητώντας να μας διαφωτίσει για όλα αυτά που συμβαίνουν. Ο κ. Τσοπούρογλου μας αποκάλυψε πως όλα αυτά τα οποία επικαλείται ο κ. Γαλακτόπουλος είναι αληθινά ενώ τόνισε πως το χρέος της Ομοσπονδίας φτάνει σύμφωνα με τους δικούς του υπολογισμούς στο 1 εκατομμύριο ευρώ.
Πιο αναλυτικά όμως:
* Κύριε Τσοπούρογλου είστε μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Τι έχετε να πείτε για αυτά που λέει ο κ. Γαλακτόπουλος;
- Αυτά που λέει ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ κ. Γαλακτόπουλος δεν μπορώ να τα αμφισβητήσω.
* Μιλάει για πολύ μεγάλο χρέος. Πώς φτάσαμε ως εδώ;
- Εγώ είμαι μέλος του Δ.Σ. από τον Οκτώβριο του 2012. Στον προϋπολογισμό του 2012 η Ομοσπονδίας είχε προϋπολογίσει αποπληρωμή χρέους στο ΟΑΚΑ για παρελθούσες περιόδους καθώς και για το 2012 το ποσό των 264.000 ευρώ και μάλιστα είχε εγκριθεί και από τον Γ.Γ.Α. Δυστυχώς δεν πληρώσαμε παρά μόνο, εάν δεν με απατά η μνήμη μου, γύρω στις 15.000 ευρώ. Και ερωτώ εδώ τι έκανε η Γ.Γ.Α. αφού δεν ήμασταν συνεπείς στις υποχρεώσεις μας σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε και εγκρίθηκε αλλά δεν υλοποιήθηκε, ως προς την οφειλή του ΟΑΚΑ. Η απάντηση η δική μας ως παράταξη ήταν να καταψηφίσει τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό του 2012 στη Γενική Συνέλευση του Μαρτίου του 2013, διότι το προεδρείο μας εμφάνιζε πλεόνασμα, κάτι που εκ των πραγμάτων, δεν ήταν πραγματικό πέρα των άλλων οφειλών που είχαμε ως ομοσπονδία.
* Τελικά πόσο είναι το χρέος της ΕΟΠ;
- Από τα στοιχεία που έχω μέχρι τώρα ως επικεφαλής της μειοψηφίας του Δ.Σ. του ΕΟΠ το ποσό πρέπει να είναι γύρω στο 1.000.000 ευρώ και ίσως και λίγο παραπάνω.
* Τι σκοπεύετε να κάνετε ως προς το υπέρογκο ποσό χρέος προς το ΟΑΚΑ;
- Είχα προτείνει στο Δ.Σ. να γίνει μια επιτροπή η οποία να επισκεφθεί πρώτα το Δ.Σ. του ΟΑΚΑ για να γίνει ένας ειλικρινής διάλογος και από τις δύο πλευρές ώστε να βρεθεί η κατάλληλη λύση και ένας διακανονισμός δόσεων σε βάθος χρόνου.
Σύμφωνα πάντοτε με τις επιχορηγήσεις που θα είχαμε ομοσπονδία από την Πολιτεία.
Κατά δεύτερον να επισκεφθούμε τον υφυπουργό Αθλητισμού και να του δώσουμε να καταλάβει πως είμαστε το μοναδικό ολυμπιακό άθλημα που είχαμε ένα στάδιο στη χώρα μας για αγώνες και προπονήσεις σε όλη την Ελλάδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα σωματεία - αθλητές. Είναι επιτακτικό πλέον να γίνει ένα κούρεμα του χρέους προς το ΟΑΚΑ γιατί εδώ που φτάσαμε, τα πράγματα έγιναν πάρα πολύ δύσκολα. Για το καλό του αθλήματος και των αθλητών, διότι δεν φταίνε σε τίποτα οι αθλητές να πληρώνουν τα λάθη των διοικούντων. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να δεσμευτούμε ότι θα είμαστε εντάξει με τις υποχρεώσεις μας.
* Τελικά έγινε η επιτροπή και ποια είναι τα αποτελέσματα;
- Δυστυχώς το προεδρείο δεν αποδέχθηκε την πρόταση της μειοψηφίας, και χειρίζεται αυτό το φλέγον θέμα μόνο του. Ετσι, δεν έχω καμία ενημέρωση περί του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου