Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Η τοποθέτηση της αντιπολίτευσης της ΕΟΠ, στις "κορώνες απελπισίας" της Διοίκησης.

                                                                                          05 Μαρτίου 2014


Π ρ ο ς
Ενώσεις – Τοπικές Επιτροπές
ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ

Κοινοποίηση: Σωματεία – Μέλη Ε.Ο.Π. 


κ. Πρόεδρε,

Σε συνέχεια των  από  28.02.2014 επιστολών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα ακόλουθα:
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 27/2/2014, όντως συζητήθηκε η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας  μετά και την 
νέα περικοπή στους προϋπολογισμούς των Ομοσπονδιών για το 2014 κατά 50%.
          Οι προτάσεις που κατατέθηκαν στο Σώμα από την Εκτελεστική Επιτροπή ως προς την άμεση  αντιμετώπιση του προβλήματος και με την παραδοχή ότι
α.  η τακτική επιχορήγηση 2014 θα είναι 350.000€
β. θα πραγματοποιηθεί εκταμίευση της τελευταίας δόσης τακτικής επιχορήγησης 2013 107.000€
ήταν οι εξής:
   1. Μείωση Διοικητικών Δαπανών (μισθοδοσία, λογιστής, νομικός, εισφορές ΙΚΑ) έως το ποσό των 175.000€
  1. Μείωση Λειτουργικών Δαπανών (Ενοίκιο, τηλέφωνα, συνεδριάσεις, γραφική ύλη, αυτοκίνητα κλπ) έως το ποσό των 43.000€
  2. Δαπάνες παρελθούσης χρήσης (πρόστιμα 120.000€, ΦΜΥ 45.000€,ΙΚΑ 25.000€, Προμηθευτές 40.000€, Σωματεία 20.000€) έως το ποσό των 250.000€
                                                                                    ΣΥΝΟΛΟ:468.000€

          Επιπροσθέτως κατατέθηκαν από την Τεχνική Επιτροπή οι ακόλουθες προτάσεις με στόχο τη μείωση των αγωνιστικών εξόδων:
  1. Εθνικές Ομάδες:Κάλυψη των εξόδων συμμετοχής στις αποστολές από τους ίδιους τους αθλητές ή από χορηγούς τους
  2. Απομάκρυνση όλων των αθλητών από τον Άγιο Κοσμά και κάλυψη των εξόδων από τους αθλητές που ενδεχομένως θα παραμείνουν εκεί.
  3. Μη καταβολή οδοιπορικών στους συλλόγους για τα Πανελλήνια και Τοπικά Πρωταθλήματα
  4. Διεξαγωγή στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα μόνο των Ολυμπιακών Αγωνισμάτων καθώς και του Grand Prix Πίστας
  5. Μείωση οικονομικής ενίσχυσης στις Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές από τις 3000€ και 1500€ ετησίως , στα 1500€ και 600€ αντίστοιχα
  6. Διεξαγωγή των Πανελληνίων και Τοπικών Πρωταθλημάτων με Σώμα Κριτών- Εθελοντών
  7. Αναβολή όλων των Τοπικών Πρωταθλημάτων, εκτός εάν υπάρχει η δυνατότητα τέλεσής τους και κάλυψης των δαπανών, από τις ίδιες τις Τοπικές και τις Ενώσεις.

Ως προς το πρώτο σκέλος των προτάσεων της Διοίκησης, εμείς ως παράταξη, με αίσθημα ευθύνης και αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών, συμφωνήσαμε   και αποφασίσαμε να συμπαραταχθούμε στη Διοίκηση στην προσπάθεια να διεκδικήσουμε από την Πολιτεία το δικαίωμα στην ύπαρξη του αθλήματος. Αυτό που παραλήφθηκε όμως να αναφερθεί στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας είναι το δυσθεώρητο χρέος που ανέρχεται, σύμφωνα με τον κατατεθέντα στο Διοικητικό Συμβούλιο ισολογισμό της 31ης Δεκεμβρίου 2013, στα 1.131.372€. Κάτι που εμείς αμφισβητούμε ως προς το ύψος του, καθώς έχουν παραληφθεί μια σειρά διαπιστωμένων οφειλών και για το οποίο έχουμε αναφερθεί εκτενώς σε όλες τις προηγούμενες Γενικές Συνελεύσεις, έχοντας μάλιστα προτείνει κατά καιρούς στο Διοικητικό Συμβούλιο  τρόπους αντιμετώπισής του, τότε που οι προυπολογισμοί της Ομοσπονδίας μας το επέτρεπαν.

Με αυτά τα οικονομικά δεδομένα δηλ.,
 α) την μείωση των επιχορηγήσεων κατά 50%
 β) το υπέρογκο χρέος (1.200.000€ περίπου)
 γ) την μη εκταμίευση έως σήμερα του υπολοίπου της επιχορήγησης του 2013, ύψους  107.000€ ,
 ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ,  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ.

Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος προτάσεων σχετικά με τις Εθνικές Ομάδες και τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, η αντίδρασή μας υπήρξε σθεναρή και ξεκάθαρη.
ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με την αναστολή των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, την κατάργηση των Εθνικών Ομάδων και την ιδιωτικοποίηση του Πρωταθλητισμού που οδηγεί στην απαξίωση και τον αφανισμό του αθλήματος. Το Υπουργείο Αθλητισμού, τα Στάδια ,η Ομοσπονδία,οι Ενώσεις και οι Τοπικές , όλοι εμείς, οι παράγοντες του αθλήματος, έναν μόνο λόγο ύπαρξης έχουμε, την ανάδειξη των αθλητών και Πρωταθλητών του αθλήματος. Εάν δεν μπορούμε να προσφέρουμε ούτε τα στοιχειώδη στους έλληνες ποδηλάτες – πρωταθλητές μας ,  το μόνο που μας μένει είναι να πάμε σπίτια μας.

Απορρίψαμε λοιπόν ως παράταξη την ουσία των προτάσεων της Τεχνικής Επιτροπής και αντιπροτείναμε την από κοινού διεκδίκηση από την Πολιτεία της ρύθμισης  (ή και διαγραφής) των χρεών προς το ΟΑΚΑ και την συμπόρευση, διαβούλευση  και κατάθεση προτάσεων, προκειμένου να καταστρώσουμε ένα επιχειρησιακό πλάνο για την έξοδο από την κρίση. 

Εάν δεν καταφέρουμε με ομόνοια και κοινούς στόχους να οδηγήσουμε το άθλημά μας μπροστά, η μόνη λύση είναι πλέον οι εκλογές και η παραχώρηση της θέσης μας σε εκείνους που ενδεχομένως θα καταφέρουν να υπερβούν εαυτούς και εσκαμμένα και να δώσουν προοπτική στην αγωνιστική ποδηλασία και τους αθλητές της.

Με Τιμή,

Σάββας Τσοπούρογλου

Μέλος Δ.Σ Ε.Ο.Π – Επικεφαλής Παράταξης «Ποδηλασία Ξανά» 

3 σχόλια:

  1. ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ 120.000,00€ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ? ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ? ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΆΛΑΒΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΟΠ. ΤΣΟΠΟΥΡΟΓΛΟΥ ΕΣΥ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΟΠ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ? ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ 50% ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΙΣΘΩΝ? ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ? ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΜΙΣΘΟΙ? ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ κ. ΣΑΒΒΑ. ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να γίνει πρόταση μείωσης μισθών, σε όλο το προσωπικό, όπως έγινε σε όλη την Ελληνική κοινωνία - αλλά να πληρώνονται και στην ώρα τους οι υπάλληλοι Ανώνυμε, και όχι να τους χρωστάει το ΔΣ 2-3 μήνες μισθούς. Να πηγαίνουν στους αγώνες, οι υπάλληλοι ως παρατηρητές και κριτές, και ως αντάλλαγμα να λαμβάνουν άδεια αντί για έξτρα εισόδημα, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. (Εξοικονόμηση εξόδων αγωνοδίκου) Να γίνει ρύθμιση πληρωμής των προηγούμενων χρεών προς όλους εξίσου και όχι επιλεκτικά αναθέσεις προμηθειών σε καινούργιους προμηθευτές, αρεστούς σε κάποιους εκ του ΔΣ, και οι παλιοί να γράφουν τα χρέη στο χιόνι.
    Θες κι άλλα; Θες πιο τεχνικά θέματα, που είναι και η ειδικότητά μου; Αναφέρεται στην πρόταση της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΟΠ, η διεξαγωγή των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων μόνο σε Ολυμπιακά Αγωνίσματα. Τους ενοχλεί δηλ.το 1000αρι της πίστας και το σκρατς. Γιατί εκεί δεν θα είναι όλοι στημένοι; πίστα - αθλητές - κριτές;
    Για τα οδοιπορικά, ούτως ή άλλως τα παίρνουν λίγοι και πολλές φορές και πλαγίως, οπότε ας κοπούν τελείως να ησυχάσουμε, να δούμε ποιος θα αντέξει. Και ένα σωρό άλλα, που απαιτούν κατά κύριο λόγο Ε Ν Ο Τ Η Τ Α και Σ Υ Ν Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α όπως λέει και ο Τσοπούρογλου στην επιστολή. Αλλά ποια ενότητα και ποια συνεργασία, που όποιον δεν τον γουστάρουμε του κάνουμε αγωγή, και μάλιστα με χρήματα της ΕΟΠ? Κόψτε τα δικαστικά, κόψτε τον νομικό σύμβουλο, να δείτε οικονομία. Αλήθεια πόσο μας κοστίζει σαν ΕΟΠ, κάθε αγωγή, και πόσο παραπάνω πληρώνεται ο νομικός σύμβουλος για να τις καταθέτει;;;

    Άντε πια με τα κροκοδείλια δάκρυα, σας βαρεθήκαμε.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ως moderators του blog "Ποδηλασία Ξανά" αποφασίσαμε να δεχόμαστε μόνο επώνυμα σχόλια, προκειμένου να απαντάμε με επώνυμες τοποθετήσεις και επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή