Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοινώθηκαν εκλογές .... μύρισε μπαρούτι

Χθες, Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Π, για προτελευταία ίσως φορά με την παρούσα σύνθεση.  Μεταξύ των άλλων θεμάτων, αλλά και κατά προτεραιότητα αυτών, ορίστηκε ημέρα Αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. με προοπτική να οδηγήσει την Ελληνική Ποδηλασία, τουλάχιστον έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016.  Όπως αναμενόταν, οι εκλογές ορίστηκαν για την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Αθηνών. (Η ώρα της Γενικής Συνέλευσης θα ανακοινωθεί προσεχώς).

Σαράντα τέσσερα είναι μέχρι στιγμής τα σωματεία που έχουν κατοχυρωμένο δικαίωμα ψήφου.  Η καθυστέρηση, στην επικύρωση των αθλητικών αναγνωρίσεων από την Γ.Γ.Α για τα τμήματα ποδηλασίας ορισμένων σωματείων οδηγεί μερικά από αυτά σε απώλεια δικαιώματος ψήφου, παρόλο που είχαν πιάσει το όριο των δέκα συμμετοχών σε Πανελλήνια και Περιφερειακά πρωταθλήματα.  Ως δια μαγείας, τα σωματεία αυτά δεν πρόσκεινται στην υπάρχουσα διοίκηση, η οποία μεταξύ άλλων χαρακτηρίζεται από ελάχιστη έως μηδαμινή εκπροσώπηση των πραγματικά δραστήριων ποδηλατικά σωματείων. Πάντως μέχρι και τελευταία στιγμή ο αριθμός 44 ενδέχεται να αλλάξει.

Δύο είναι οι πόλοι συγκέντρωσης ενδιαφέροντος για την εκλογική αναμέτρηση.  Διάχυτη η αισιοδοξία στις τάξεις μας, με τον επικεφαλής μας κ.Σάββα Τσοπούρογλου, να καταθέτει πρώτος - πρώτος την υποψηφιότητά του.

Ιδιαίτερα θορυβημένος εμφανίζεται ο νυν πρόεδρος Θανάσης Τερζής, από την κίνησή μας, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των υγιώς αναπτυσσόμενων σωματείων, πολλών αθλητών, πολλών φιλάθλων, αλλά και της αθλητικής ηγεσίας του τόπου μας.  Είναι σίγουρο, ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία, στηριζόμενος κατά βάση στου επί δεκαετίες ίδιους ανθρώπους, στους συμβούλους που συνέβαλαν ελάχιστα έως καθόλου στην ανάπτυξη του αθλήματος, όλα αυτά τα χρόνια.

Το άθλημα χρειάζεται νέο αίμα, νέες ιδέες, νέες προτάσεις, ριζοσπαστικές, πρωτοπόρες και ουσιαστικές.  Οι εποχές είναι δύσκολες, τα κονδύλια λιγοστεύουν καθημερινώς και ο κίνδυνος διάλυσης και εκφυλισμού είναι ορατός.  Παράγοντες δεκαετιών, με σωματεία χωρίς δραστηριότητα πρέπει να σταματήσουν εδώ.  Η εποχή των παχιών αγελάδων, τέλειωσε.  Τα χρήματα δεν φτάνουν για διασπάθιση, πρέπει να δαπανώνται μόνο για αθλητικούς σκοπούς, πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου